Ha bulgurral kevered a görög salátát, kiadós és egészséges ebédet tehetsz az asztalra.
A bulgurral kevert görög saláta laktató és egészséges: a gyomrot nem terheli meg, tele van vitaminnal, és mégis teljes értékű ebéd. Egyszerű citromos öntettel tálalva frissítő fogás, ami hidegen és melegen is fogyasztható, ezért akár a munkahelyedre is magaddal viheted. Morzsolj rá jó sok feta sajtot!
Hozzávalók 4 személyre
A salátához:
👉 60 dkg paradicsom
👉 25 dkg bulgur
👉 20 dkg feta
👉 5 dl alaplé
👉 2 salottahagyma
👉 1 kígyóuborka
👉 1 csokor koriander
👉 só
👉 frissen őrölt bors
👉 olívaolaj
Az öntethez:
👉 4 evőkanál olívaolaj
👉 1.5 evőkanál citromlé
👉 1 púpozott teáskanál bazsalikom
Elkészítés:
Először az öntetet készítsd el. Az olívaolajat keverd össze egy kis tálban a citromlével és a bazsalikommal, és lefedve tedd a hűtőbe legalább egy órára, hogy az ízei összeérjenek.
A bulgurt kevés olívaolajon pirítsd meg, majd öntsd fel alaplével, és főzd 15 percig. Amikor az összes vizet elfőtte, zárd el alatta a lángot, és hagyd, hogy a saját gőzében puhuljon tovább újabb 15-20 percig.
A zöldségeket és a hagymát szeleteld fel, és keverd a kihűlt bulgurhoz. Óvatosan sózd és borsozd meg, szórd meg aprított korianderrel, keverd el az öntettel, végül kockázd a tetejére a fetát. Langyosan vagy jól behűtve is tálalhatod.
0 Megjegyzések