Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Kiadós görög saláta bulgurral dúsítva: így készítve teljes értékű ebéd


Ha bulgurral kevered a görög salátát, kiadós és egészséges ebédet tehetsz az asztalra.


A bulgurral kevert görög saláta laktató és egészséges: a gyomrot nem terheli meg, tele van vitaminnal, és mégis teljes értékű ebéd. Egyszerű citromos öntettel tálalva frissítő fogás, ami hidegen és melegen is fogyasztható, ezért akár a munkahelyedre is magaddal viheted. Morzsolj rá jó sok feta sajtot!

Hozzávalók 4 személyre

A salátához:
👉 60 dkg paradicsom
👉 25 dkg bulgur
👉 20 dkg feta
👉 5 dl alaplé
👉 2 salottahagyma
👉 1 kígyóuborka
👉 1 csokor koriander
👉 só
👉 frissen őrölt bors
👉 olívaolaj

Az öntethez:
👉 4 evőkanál olívaolaj
👉 1.5 evőkanál citromlé
👉 1 púpozott teáskanál bazsalikom


Elkészítés:

Először az öntetet készítsd el. Az olívaolajat keverd össze egy kis tálban a citromlével és a bazsalikommal, és lefedve tedd a hűtőbe legalább egy órára, hogy az ízei összeérjenek.

A bulgurt kevés olívaolajon pirítsd meg, majd öntsd fel alaplével, és főzd 15 percig. Amikor az összes vizet elfőtte, zárd el alatta a lángot, és hagyd, hogy a saját gőzében puhuljon tovább újabb 15-20 percig.

A zöldségeket és a hagymát szeleteld fel, és keverd a kihűlt bulgurhoz. Óvatosan sózd és borsozd meg, szórd meg aprított korianderrel, keverd el az öntettel, végül kockázd a tetejére a fetát. Langyosan vagy jól behűtve is tálalhatod.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések