Dobd fel a megszokott zellerkrémlevest póréhagymával, így egészen új fogást tehetsz az asztalra!
A megszokott recepteket is érdemes néha variálni egy kicsit. A zellerkrémleves póréhagymával nagyszerűen működik, és külön jót tesz neki az is, ha a gumós zöldség mellett néhány szál halványító zellert is belekarikázol. Mint a legtöbb krémlevest, ezt is érdemes liszt nélkül sűríteni: elég bele egy szem krumpli, és máris selymes lesz pürésítés után is.
Hozzávalók 4 személyre
👉 3 szál halványító zeller
👉 2 dl főzőtejszín
👉 1 l alaplé
👉 1 közepes zellergumó
👉 1 krumpli
👉 1 kávéskanál szerecsendió
👉 1 csokor petrezselyem
👉 0.5 póréhagyma
👉 só
👉 bors
👉 olívaolaj
Elkészítés:
Készítsd elő a zöldségeket: a zellergumót és a krumplit hámozd meg és kockázd fel, a póréhagymát és a halványító zellert vágd karikákra. A póréhagymát olajon futtasd meg, majd add hozzá a zellert, a zellerszárat és a krumplit. Öntsd fel alaplével, fűszerezd sóval, borssal, szerecsendióval.
Nagyjából húsz perc kell neki, hogy minden hozzávaló puhára főjön. Ekkor tépkedd hozzá a petrezselyem leveleit, és egy perc főzés után pépesítsd botmixerrel vagy turmixgépben. Kanalazd vissza a lábosba, öntsd fel tejszínnel, és forrald össze. Tálald ropogós házi krutonnal!
0 Megjegyzések