A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Milliókkal lopta meg anyósát, felfüggesztett börtönt kapott a vésztői férfi


Jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett lopás bűntette miatt – a Szeghalmi Járási Ügyészség vádirata alapján – 2 év időtartamú, 4 év próbaidőre felfüggesztett börtönre ítélt előkészítő ülésén a Szeghalmi Járásbíróság egy büntetett előéletű, 29 éves, dévaványai illetőségű, de vésztői tartózkodási helyű férfit, aki az anyósát lopta meg.


A bíróság a próbaidő tartamára elrendelte a férfi pártfogó felügyeletét, illetve kötelezte az eljárás során felmerült, közel 75 ezer forint bűnügyi költség megfizetésére. Az ítélet nem jogerős.

A vádirat szerint a férfi – mint családtag – tudott arról, hogy anyósa hol tartja háza bejárati ajtajának a kulcsát. A férfi ezt kihasználva a tavalyi első felétől decemberig rokonai távollétében is rendszeresen bejárt anyósa vésztői házába. Ezen időszak alatt összesen több mint 5,5 millió készpénzt, és közel 260 ezer forint értékben különböző arany ékszereket lopott el a ház hálószobájából és nappalijából.

A férfi a lopott dolgokat a saját és felesége megélhetésére fordította, illetve abból finanszírozta vállalkozásaik költségeit, mivel azok nem termeltek elegendő nyereséget. Az okozott kárt a férfi szülei a nyomozás befejezését követően, a vádemelést megelőzően néhány nappal maradéktalanul megtérítették, az összeget átutalták a sértett folyószámlájára.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések