A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Métereket repült az édesanya: videót mutattak be a tragikus nádudvari gázolásról (18+)


A baleset még 2021 decemberében történt, a 83 éves sofőr ügye most folytatódott a bíróságon.  

Mivel lenne jobb a helyzet, ha én börtönbe vonulnék? – a Tények csütörtöki beszámolója szerint ezt kérdezte az a 83 éves sofőr, aki még 2021. december 11-én gázolta el anyát és lányát Nádudvaron, a Fő utca egyik zebráján. 

Az ügyben márciusban tartott előkészítő ülésről portálunk is beszámolt, akkor az ügyész elmondta, figyelmetlen járművezetése miatt a vádlott legkevesebb három másodperc észlelési késedelem mellett fékezés nélkül ütötte el a 24 éves nőt és kislányát.

Az anya a helyszínen életét vesztette, míg a gyermek súlyosan megsérült.

A mostani tárgyaláson, ahogy az a Tényekben elhangzott, a sofőr egy korábbi vallomását olvasta fel a bíró. E szerint az idős férfi azt mondta, a baleset nem azért történt, mert túl gyorsan ment, hanem azért, mert „fel sem fogtam, hogy az autóm elé kerültek”. Amikor a bíró rákérdezett, hogy ez mit jelent, a sofőr azt válaszolta a tárgyalóteremben:

ott, akkor nem láttam senkit.

Az utólagos pályaalkalmassági vizsgálat megállapította, hogy a férfi idős kora és betegségei miatt alkalmatlan a vezetésre. Azt, hogy a gázoló 70 km/h-val okozta a halálos balesetet, többek között a kamerafelvételek alapján állapították meg. Ezt a férfi vitatta, ezért szakértőt hallgat meg a bíróság. és ítélet csak később várható.

A Tények anyagában a gázolásról készített felvételeket is bemutatták, megtekintésüket csak 18 éven felüli olvasóinknak ajánljuk.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések