A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Frank Füredi: Az a célom, hogy megtörjem a Magyarország körüli politikai karantént!


A Die Welt részletesen foglalkozik a Mathias Corvinus Collegium (MCC) brüsszeli intézetével. 

A Die Welt felületén csütörtökön jelent meg egy írás, melyben arról írnak, hogy Frank Füredi, a Mathias Corvinus Collegium (MCC) brüsszeli intézetének vezetője, „a magyar miniszterelnök jobboldali populista programját próbálja előrevinni”. A cikket jegyző Gian Volpicellic úgy fogalmaz, hogy „a brüsszeli intézet feladata, megzavarni és irritálni az EU intézményrendszerét, amellyel Orbán Viktor oly sokszor került összetűzésbe a jogállamiság kérdésében”.

Frank Füredi a lapnak elmondta, hogy az európai kultúra olyan értelmezését próbálja nyújtani, amely alternatívát jelent az uniós mainstreamhez képest. Az MCC brüsszeli intézetének vezetője tenni akart valamit az EU részéről érkező, szerinte igazságtalan kritikák ellen.

Magyarországot tekintélyelvű, fasiszta országnak állították be, ami szerintem teljes képtelenség”

– közölte Füredi, aki szerint többek között azért vállalta el a munkát, hogy megtörje a Magyarország körüli politikai karantént.

A cikkben megszólalt többek között Cseh Katalin is, a liberális Renew képviselőcsoport magyar EP-képviselője, kifejtette, hogy az MCC tudatosan igazodik az angolszász politikai retorikához.

Államilag finanszírozott intézményként az MCC platformként szolgál az európai jobboldali populista program ezen változatának terjesztésére”

– mondta, majd azzal folytatta, hogy véleménye szerint azzal, hogy Brüsszelben irodát nyitnak Orbán eszméinek, szövetséget próbálnak létrehozni Európában.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések