Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Omlós csokis, kókuszos keksz - Hetekig friss, puha marad


A 30 perces csokis, kókuszos keksz másnap még finomabb lesz!


A könnyed, belül fantasztikusan puha csokis-kókuszos keksz biztosan feldobja a napodat, főleg, ha egy bögre finom forró csokit vagy teát is kortyolgatsz mellé! A sütis dobozban hetekig megőrzi tökéletes állagát, bár nem sok esély van arra, hogy sokáig megmaradjon. Ez a mennyiség valószínű, hogy két tepsibe fér bele.

Hozzávalók 20 darabhoz

👉 25 dkg liszt
👉 20 dkg étcsoki
👉 12 dkg vaj
👉 10 dkg cukor
👉 10 dkg kókuszreszelék
👉 2 db tojás
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 0.5 csomag sütőpor
👉 1 evőkanál olaj

Elkészítés:

A szoba-hőmérsékletű vajat keverd habosra a tojásokkal, a cukorral és a vaníliás cukorral. Külön tálban vegyítsd az átszitált lisztet, a sütőport és a kókuszreszeléket, majd fokozatosan add hozzá a vajas egyveleghez. Kézzel formázz a tésztából kis gombócokat, és rakd a sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól nagyobb távolságra, majd kicsit lapítsd el.

Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd körülbelül 10-12 percig. Ne szárítsd sokáig, amikor a keksz alja elkezd pirulni, kiveheted a sütőből. Vigyázz, mert melegen a tallérok még nagyon törékenyek, ezért hagyd a sütőpapíron kihűlni őket, utána szedegesd csak le róla. Az étcsokit olvaszd fel vízgőz felett, keverd hozzá az olajat, majd mártogasd bele a kihűlt kekszek egyik felét. A tetejére is csorgathatsz csokit.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések