Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Lestyánnal és hagymával sült, szaftos sertéstarja: a sütő végzi a munkát


A tarja a sertés picit zsírosabb része, viszont éppen ezért nagyon szaftos lesz sütőben sütve, a belőle kisült zsírban pedig zöldségek is puhulhatnak.


A lestyánnal sült sertéstarja hatalmas kedvencem, nagymamám készítette mindig így, a család legnagyobb örömére. A friss lestyánnak olyan utánozhatatlan illata és íze van, ami mindent feldob, a hús is teljesen más, sokkal finomabb lesz tőle.

Hozzávalók:

👉 4 szelet sertéstarja
👉 2 fej vöröshagyma
👉 kevés zsír
👉 10 levél lestyán
👉 ízlés szerint só, bors
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 1 dl víz

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 150 fokra.

Készítsünk elő egy kb. 20x30 centis tepsit, kenjük ki 1-2 ek. zsírral.

A vöröshagymákat pucoljuk meg, vágjuk félbe, majd vékony szeletekre, szórjuk a tepsibe.

Az ujjnyi vastag tarjaszeletek mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk. (Ha vastagabbak a szeletek, picit klopfoljuk ki.)

Tegyük a tarját a tepsibe. A fokhagymagerezdeket pucoljuk meg, reszeljük le, majd oszlassuk el a szeletek tetején. Tegyünk minden tarjaszeletre 2-2 levél lestyánt is, és a hagymás alapra is tegyünk párat. Öntsünk a hús alá 1 deci vizet.

Fedjük le a tepsit alufóliával (vagy a tetejével), majd toljuk a sütőbe kb. 90 percre.

Vegyük le a tetejét, szúrjunk egy villát a húsba, ha könnyen belemegy, akkor vegyük feljebb a sütőt 200 fokra, és tető nélkül toljuk vissza 10-15 percre.

Ha szépen megpirult, kínálhatjuk is.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések