Bár a nevében saláta, valójában egy tartalmas ebédet is kiad a nizzai recept, a citromos dresszingtől pedig nagyon frissítő lesz.
A minden jóval megpakolt, tartalmas nizzai saláta a franciák egyik nagy kedvence, krumplival, zöldbabbal, tojással, olívabogyóval, római salátával és tonhallal készül. Annyira laktató, hogy ebédként is helytáll, egy pohár száraz fehérbor mellé mindenképp próbáld ki!
Hozzávalók:
Saláta:
👉 8 db újkrumpli
👉 10 dkg zöldbab (zsenge)
👉 3 db paradicsom
👉 fél db római saláta
👉 3 db keménytojás
👉 10 dkg fekete olívabogyó (magozott)
👉 30 dkg tonhal (olajban)
Öntet:
👉 2 ek citromlé
👉 4 ek extraszűz olívaolaj
👉 1 gerezd reszelt fokhagyma
👉 ízlés szerint só, bors
👉 1 tk dijoni mustár
Elkészítés:
Az újkrumplikat mossuk meg, dörzsöljük le róluk a hártyaszerű héjat. A zöldbabok végeit vágjuk le.
Enyhén sós, lobogó vízben főzzük puhára a krumplit kb. 15 perc alatt. Az utolsó 5 percben a zöldbabot is dobjuk mellé. Szűrjük le. A zöldbabot tegyük hideg vízbe, majd ha kihűlt, szűrjük le ismét. A krumplikat vágjuk félbe.
Közben a paradicsomokat vágjuk 8-8 darabba, a salátát tépjük falatnyi darabokra, a tojásokat vágjuk négybe, a tonhalról öntsük le a levet.
Az öntet hozzávalóit keverjük össze egy kis tálban.
A salátaleveleket rendezzük el a tányéron, majd mehet rá minden más is. A tetejére locsoljunk dresszinget, majd kínáljuk.
0 Megjegyzések