Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Laktató, zöldséges saláta Nizzából: tonhal és újkrumpli is kerül bele


Bár a nevében saláta, valójában egy tartalmas ebédet is kiad a nizzai recept, a citromos dresszingtől pedig nagyon frissítő lesz.


A minden jóval megpakolt, tartalmas nizzai saláta a franciák egyik nagy kedvence, krumplival, zöldbabbal, tojással, olívabogyóval, római salátával és tonhallal készül. Annyira laktató, hogy ebédként is helytáll, egy pohár száraz fehérbor mellé mindenképp próbáld ki!

Hozzávalók:

Saláta:
👉 8 db újkrumpli
👉 10 dkg zöldbab (zsenge)
👉 3 db paradicsom
👉 fél db római saláta
👉 3 db keménytojás
👉 10 dkg fekete olívabogyó (magozott)
👉 30 dkg tonhal (olajban)

Öntet:
👉 2 ek citromlé
👉 4 ek extraszűz olívaolaj
👉 1 gerezd reszelt fokhagyma
👉 ízlés szerint só, bors
👉 1 tk dijoni mustár

Elkészítés:

Az újkrumplikat mossuk meg, dörzsöljük le róluk a hártyaszerű héjat. A zöldbabok végeit vágjuk le.

Enyhén sós, lobogó vízben főzzük puhára a krumplit kb. 15 perc alatt. Az utolsó 5 percben a zöldbabot is dobjuk mellé. Szűrjük le. A zöldbabot tegyük hideg vízbe, majd ha kihűlt, szűrjük le ismét. A krumplikat vágjuk félbe.

Közben a paradicsomokat vágjuk 8-8 darabba, a salátát tépjük falatnyi darabokra, a tojásokat vágjuk négybe, a tonhalról öntsük le a levet.

Az öntet hozzávalóit keverjük össze egy kis tálban.

A salátaleveleket rendezzük el a tányéron, majd mehet rá minden más is. A tetejére locsoljunk dresszinget, majd kínáljuk.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések