Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Könnyed zöldborsós tészta citromos dresszinggel: 20 perces recept


Használd ki a zöldborsó szezonját, készítsd el minél többféle formában, ezt a receptet mindenképp vedd fel a repertoárodba.


Ha valami villámgyors, laktató ételt keresel, ami picit különlegesebb, mint egy szendvics, készítsd el ezt az egyszerű receptet. Míg kifő a tészta, előkészítheted a zöldségeket és a dresszinget, aztán csak egybe kell keverni mindent.

Hozzávalók:

👉 15 dkg zsenge zöldborsó
👉 3 db zöldhagyma
👉 opcionális cukkini
👉 35 dkg masnitészta
👉 3 ek extraszűz olívaolaj
👉 1 tk citromhéj
👉 1 ek citromlé
👉 ízlés szerint só, bors
👉 2 ek reszelt parmezán

Elkészítés:

A tésztát lobogó, sós vízben főzzük al dentére. Az utolsó 2 percben dobjuk mellé a zöldborsót. Szűrjük le a tésztát és a borsót, öblítsük át hideg vízzel, míg teljesen ki nem hűlnek.

A zöldhagymát tisztítsuk meg, vágjuk karikákra.

Adjuk a zöldhagymát a borsóhoz és a tésztához, keverjük egybe. Ha használunk, a cukkinit vágjuk karikákra, egy serpenyőben pirítsuk meg, majd azt is keverjük a tésztához.

Egy kis tálban keverjük össze az olívaolajat, a citromlevet, citromhéjat, sót, borsot. Öntsük a tésztára, majd szórjuk rá a parmezánt is, az egészet forgassuk össze.

Rögtön kínáljuk.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések