Használd ki a zöldborsó szezonját, készítsd el minél többféle formában, ezt a receptet mindenképp vedd fel a repertoárodba.
Ha valami villámgyors, laktató ételt keresel, ami picit különlegesebb, mint egy szendvics, készítsd el ezt az egyszerű receptet. Míg kifő a tészta, előkészítheted a zöldségeket és a dresszinget, aztán csak egybe kell keverni mindent.
Hozzávalók:
👉 15 dkg zsenge zöldborsó
👉 3 db zöldhagyma
👉 opcionális cukkini
👉 35 dkg masnitészta
👉 3 ek extraszűz olívaolaj
👉 1 tk citromhéj
👉 1 ek citromlé
👉 ízlés szerint só, bors
👉 2 ek reszelt parmezán
Elkészítés:
A tésztát lobogó, sós vízben főzzük al dentére. Az utolsó 2 percben dobjuk mellé a zöldborsót. Szűrjük le a tésztát és a borsót, öblítsük át hideg vízzel, míg teljesen ki nem hűlnek.
A zöldhagymát tisztítsuk meg, vágjuk karikákra.
Adjuk a zöldhagymát a borsóhoz és a tésztához, keverjük egybe. Ha használunk, a cukkinit vágjuk karikákra, egy serpenyőben pirítsuk meg, majd azt is keverjük a tésztához.
Egy kis tálban keverjük össze az olívaolajat, a citromlevet, citromhéjat, sót, borsot. Öntsük a tésztára, majd szórjuk rá a parmezánt is, az egészet forgassuk össze.
Rögtön kínáljuk.
0 Megjegyzések