Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Csokis, kókuszos kevert süti: a kefirtől lesz pillekönnyű a tészta


A csokis, kókuszos, kefirrel gazdagított sütinél egyszerűbb szinte nincs is: csak összekevered a hozzávalókat, és mehet a sütőbe.


Ez az a sütemény, ami a család legválogatósabb tagjának is garantáltan ízleni fog. A tészta a kefirtől fantasztikusan puha lesz, a tetejére csoki kerül, az egészet pedig a kókuszreszelék koronázza meg. Elrontani szinte képtelenség, csak a száraz és a nedves hozzávalókat kell vegyíteni.

Hozzávalók

👉 30 dkg liszt
👉 24 dkg cukor
👉 2.5 dl kefir
👉 2 db tojás
👉 1 dl olaj
👉 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
👉 1 teáskanál szódabikarbóna
👉 1 csomag vaníliás cukor

A tetejére
👉 10 dkg étcsoki
👉 1 evőkanál rum
👉 1 evőkanál olaj
👉 kókuszreszelék

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A lisztet, a kakaóport, a szódabikarbónát vegyítsd egy tálban. Egy másik edényben a kétféle cukrot, a tojásokat, az olajat és a kefirt robotgéppel dolgozd simára, majd forgasd össze a száraz keverékkel. A homogén masszát egyengesd vajjal kikent, liszttel megszórt tepsibe, és süsd nagyjából 35-40 percig. Ha a beleszúrt tűre nem ragad rá a tészta, kiveheted.

Amíg a sütemény sül, a csokit olvaszd fel vízgőz felett, keverd hozzá az olajat és a rumot. A masszát kend el vékonyan a sütőből kivett, forró tésztán. Amikor kihűl, szórd meg kókuszreszelékkel.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések