Ha szereted a makarónit és a sajtburgert is, akkor ez a kiadós és laktató tészta a kedvenced lesz!
Az amerikaiak csak sajtburgeres makaróninak hívják ezt a fűszeres darált hússal, sajttal készült fogást. Az ízvilága tényleg hasonló, így a gyerekek is imádják az egyszerű ételt, amely remek alternatívája lehet a bolognai spagettinek vagy a sajtos makaróninak.
Hozzávalók:
👉 2 ek olaj👉 1 db vöröshagyma
👉 50 dkg darált hús
👉 20 dkg makaróni
👉 2 dl húsleves vagy alaplé
👉 2 dl tej
👉 1 ek ketchup
👉 1 tk mustár
👉 1 tk chili con carne fűszerkeverék
👉 bors
👉 só
👉 10 dkg koktélparadicsom
👉 15 dkg sajt
Elkészítés:
A vöröshagymát pucoljuk meg, és vágjuk nagyon apróra. Kevés olajon dinszteljük meg, tegyük hozzá a darált húst, és kevergessük fehéredésig. Adjuk hozzá a tésztát, majd öntsük hozzá a húslevest és a tejet.Adjuk hozzá a ketchupot, a mustárt, majd fűszerezzük sóval, borssal és a chili con carne fűszerkeverékkel. Tegyük hozzá a paradicsomot, és egy kicsit később a reszelt sajtot. Óvatosan forgassuk össze, hogy a tésztát ne törjük meg.
Rotyogtatva főzzük 12-14 percig, amíg a makaróni megpuhul, és magába szívja a folyadék nagy részét. Melegen tálaljuk.
0 Megjegyzések