Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Sűrű eperkrémleves tejmentesen: behűtve a legjobb


A lédús és édes eperből legtöbbször sütemény, lekvár vagy szörp készül, azonban gyümölcslevesnek is mennyei. Hidegen kínálva nincs nála hűsítőbb fogás a nyári napokra.


Az eperkrémleves igazi ínyenc fogás számomra: könnyű, gyümölcsös, és tökéletes a melegebb tavaszi vagy nyári napokra. Érdemes hozzá minél édesebb és érettebb epreket választani, így kevesebb cukor is elég az édesítéshez.

Hozzávalók:

👉 50 dkg érett eper megtisztítva, felkockázva
👉 5 dkg cukor (kb. 3 ek)
👉 1 tk vaníliakivonat
👉 1 csokor friss bazsalikom
👉 12 dkg kókuszjoghurt
👉 2 dl kókuszkrém
👉 1 csipet só
👉 2 ek citromlé
👉 4 ek pirított, szeletelt mandula

Elkészítés:

Az epret tegyük egy lábosba a cukorral, és 15 perc alatt, alacsony hőfokon pároljuk puhára. Ha már levet engedett és lekvárra emlékeztető állaga lett, keverjünk hozzá minden más hozzávalót (a mandula kivételével), és forraljuk fel, de ne főzzük.

Öntsük át turmixgépbe, vagy botmixer segítségével pürésítsük krémesre. Tegyük hűtőbe kihűlni. Pirított mandulaszeletekkel tálaljuk.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések