Ez a könnyű epres margarita frissítő, rostos és mesésen édes, jéghidegen kínálva a legjobb nyári hűsítő ital.
Ezzel a koktéllal szuperül ki tudod használni a lédús és édes eper lehetőségeit: frissítő és ínycsiklandozó egyben, olyan, mintha gyümölcslevet kortyolgatnál. De azért csak óvatosan vele!
Hozzávalók:
Az eperpüréhez:
👉 30 dkg édes eper
👉 10 levél friss bazsalikom (opcionális, de ajánott)
Minden pohárhoz:
👉 1 marék jég
👉 0,6 dl tequila
👉 3 cl narancslikőr (pl. Cointreau)
👉 3 cl friss lime-lé
👉 3 cl juharszirup
👉 0,6 dl eperpüré
👉 friss eper és bazsalikom a díszítéshez
Elkészítés:
Tegyük az epret és a bazsalikomleveleket turmixgépbe, és pürésítsük folyékony állagúvá. Ha szeretnénk megszabadulni a magoktól és a nagyobb rostoktól, akkor egy apró lyukú szűrőn szűrjük át.
Tegyük a tequilát, a narancslikőrt, a lime levét, a juharszirupot és az eperpürét egy shakerbe, és alaposan rázzuk össze.
Öntsük jéggel töltött poharakba, friss eperrel, bazsalikommal, lime-szeletekkel díszítsük.
0 Megjegyzések