A sütőben sült tésztához nagyon jól megy a krémsajtos szósz, a feta és a roppanósra főtt spárga.
Készíts krémes sült tésztát fetával, krémsajttal és zöld spárgával! A spárga szezonja nem tart sokáig, érdemes ezért ezalatt sokféle módon elkészíteni: ebben a válogatásban nemcsak recepteket olvashatsz, hanem azt is, hogyan készítheted elő legjobban ezt a zöldséget. A tésztát először főzd fogkeményre, így a sütőben lehetősége lesz még tovább puhulni.
Hozzávalók 4 személyre
👉 50 dkg zöld spárga
👉 40 dkg száraztészta
👉 25 dkg feta
👉 20 dkg tömlős sajtkrém
👉 1 dl tej
👉 1 teáskanál kakukfű
👉 só
👉 bors
Elkészítés:
A tésztát sós vízben 7-8 perc alatt főzd fogkeményre, hogy a közepe enyhén roppanós maradjon. Ha kész, szűrd le.
A spárgák alját vágd le. A sípokat kösd össze egy madzaggal, és állítsd forrásban lévő vízbe úgy, hogy a fejük kilógjon. Nagyjából nyolc perc elteltével vágd le róluk a madzagot, és így folytasd a főzést további egy-két percig. Ennyi elég nekik, hogy a fejük is megpuhuljon. A kifőtt spárgákat szedd jéghideg vízbe. Amikor már kihűltek, vágd őket három-négy darabra.
A krémsajtot keverd el a tejjel, kakukkfűvel, sóval és borssal. A tésztát tedd egy tepsibe. Forgasd össze a sajtos krémmel és a spárgával. Morzsolj a tetejére fetát, Takard le alufóliával, és 180 fokon nagyjából 20 perc alatt süsd össze.
0 Megjegyzések