Tárkonyos joghurtba forgatva különlegesen finom csirkecombot süthetsz.
Készítsd el a csirkecombot, ahogy még soha nem próbáltad: tárkonyos joghurtban pácolva! A tárkony hagyományos erdélyi fűszer, amiből már egy kevés is elég ahhoz, hogy különlegessé varázsolja a leveseket vagy akár egy ropogós fasírtgolyót.
Hozzávalók 4 személyre
👉 4 egész csirkecomb
👉 3 dl natúr joghurt
👉 2 teáskanál tárkony
👉 1 hagyma
👉 1 evőkanál mustár
👉 1 evőkanál citromlé
👉 0.5 dl olívaolaj
👉 só
👉 bors
Elkészítés:
A csirkecombokat a forgóknál vágd ketté, és szórd meg őket minden oldalukon sóval, borssal. A joghurtot keverd el a tárkonnyal, a reszelt hagymával, a mustárral, a citromlével és az olívaolajjal. Forgasd meg a csirkecombokat ebben a keverékben, és pihentesd a hűtőben egy-két órát.
A pácolási idő leteltével vedd ki a húsokat a fűszeres joghurtból, és sorakoztasd fel őket egy tepsiben. A visszamaradt keveréket kanalazd a combok tetejére. Takard le alufóliával, és 180 fokos sütőben bő egy óra alatt süsd puhára őket.
0 Megjegyzések