A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Fűszeres, mexikói pác csirkehúshoz: grillezéshez szuper lesz


Ha igazán omlós és ízletes húst dobnál a grillre, mindenképp pácold be, ennél a fűszeres mexikói változatnál jobb marinádot nem találsz!


Ha még nem tudod, idén mit dobj a grillre, próbáld ki ezt a mexikói fűszerekkel pácolt húst, nagyon pikáns, kicsit csípős, mégis friss lesz az összhatás. Utóbbiról a koriander és a lime gondoskodik, amelyek nem hiányozhatnak egy jó mexikói fogásból.

Hozzávalók:

👉 0,6 dl olívaolaj
👉 fél csokor koriander
👉 1 db lime
👉 4 gerezd fokhagyma
👉 1 ek chilipor
👉 1 tk római kömény
👉 1 tk oregánó
👉 1 tk só
👉 fél tk füstölt paprika
👉 másfél kg csirkehús (mell- vagy combfilé)

Elkészítés:

A koriandert aprítsuk össze, a lime-nak facsarjuk ki a levét, a fokhagymákat pucoljuk meg, reszeljük le. A csirkehúst, attól függően, melyik részével dolgozunk, vágjuk össze, ha szükséges.

A húson kívül tegyünk mindent egy tálba, keverjük össze, majd forgassuk bele a húst is. Fedjük le, majd tegyük a hűtőbe 2 órára. (Ha egy éjszakára tennénk a hűtőbe, a sót ne a marinádba keverjük bele, hanem utólag szórjuk rá.)

Ha letelt az idő, vegyük ki a marinádból, dobjuk a grillre (magas/közepes fokozaton), majd addig süssük a húst, míg a belső hőmérséklete eléri a 74 fokot. (Az idő attól is függ, mellfilével vagy combfilével dolgozunk, 10-20 perc is lehet.)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések