Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Puha, sült omlós csirkemáj roppanós zöldségekkel: füstölt szalonnás alappal fantasztikus


A puha, omlós csirkemájhoz nagyon jól megy a füstölt szalonnás alap és a roppanósra párolt zöldségek.


Ha egy kis változatosságra vágysz, készíts zöldséges csirkemájat! A puha, omlós máj olcsó, egészséges, tele van vassal és D-vitaminnal. Mint olyan sok ételnek, ennek is különlegesen finom ízt ad a füstölt szalonnás alap: diétás ugyan nem lesz tőle, cserébe viszont annyira finom, hogy az utolsó falatig el fog fogyni a fazékból.

Hozzávalók 4 személyre

👉 75 dkg csirkemáj
👉 7.5 dkg füstölt szalonna
👉 3 krumpli
👉 2 paradicsom
👉 1 nagy hagyma
👉 1 kaliforniai paprika
👉 1 teáskanál pirospaprika
👉 1 teáskanál majoránna
👉 0.5 csokor petrezselyem
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A szalonnát kockázd fel, és olvaszd ki a zsírját. Ha kész, a pörcöket szűrőlapáttal szedd ki és tedd félre. A kockára vágott krumplit nagyjából 10 perc alatt főzd elő. Nem baj, ha a közepe még kicsit kemény marad.

A szalonna visszamaradt zsírján párold üvegesre a hagymát. Ha kész, húzd le a tűzről, és keverd el a pirospaprikával. Dobd hozzá a csíkokra vágott paprikát, a krumplit, valamint a felszeletelt májat és paradicsomot. Szórd meg majoránnával és borssal, és nagyjából 15 perc alatt kevergetve süsd össze. A végén tedd vissza bele a szalonnapörcöket, és szórd meg apróra vágott petrezselyemmel.

Csak a tányéron sózd meg, különben a máj megkeményedik.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések