A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Budaházy: Totális hatalom volt a baloldal kezében, és pont ez bizonyítja, hogy milyen elképesztően tehetségtelenek


Budaházy György a Soros-blognak nyilatkozott. 

Részletet közlünk az interjúból:

444: Említette a 2002-es hídfoglalást. Önt akkor ismerte meg a szélesebb közvélemény, mert így tiltakoztak a szavazólapok megsemmisítése ellen, miután önök szerint a baloldal csalással nyert a választáson, a MIÉP pedig épp nem jutott be a parlamentbe...

B.GY.: Ma is azt gondolom, hogy ez akkor tizedszázalékokon múlt. 6-8 százalékokat szerintem nem lehet csalni, de ennyit el lehetett. A hídlezárás meg csak az utolsó dolog volt, mindennel próbálkoztunk előtte, de a balliberális hatalmat nem lehetett meghatni.

A választás idején még a Fidesz kezében volt a hatalom, ők uralták a választási intézményeket.

Nem volt még ekkora apparátusa a Fidesznek, azóta sokat fejlődött.

Pont erre akartam kilyukadni az egésszel. Az soha nem bántotta az igazságérzetét, hogy 2010 óta a Fidesz mind a három választás előtt egyoldalúan úgy változtatott jelentősen a választási szabályokon, hogy az neki kedvezzen, és csekélyebb többséggel is minél nagyobb előnyhöz, minél több mandátumhoz jusson?

Ezt megtette volna a baloldali kormány is.

De a Fidesz tette meg.

Ez igaz. Szerintem a kétfordulós rendszer igazságosabb volt. A kisebb pártok így bedarálódnak. De a Fidesz 2010-ben is kétharmaddal nyert.

Megint az igazságkereső, forradalmár énjét próbálom piszkálni: azt mennyire érzi tisztességesnek, hogy a Fidesz lényegében korlátlanul használja a kampányokban az állami erőforrásokat, a közpénzt, a kormányhirdetések nyíltan a Fidesz mellett kampányolnak, és egy óriási propagandagépezetet működtetnek?

Bírom, hogy a baloldalon mindenki azon siránkozik, hogy a Fidesznek mekkora médiája lett. Én emlékszem arra, amikor a jobboldalnak Magyarországon egyetlen napilapja volt, a Pesti Hírlap, és kész. Vagy volt a Csurka Pista bácsinak a Magyar Fórum hetilapja, amit csak szűk körben tudott terjeszteni. Mégsem siránkozott senki, hogy a jobboldal milyen szerencsétlen. Totális hatalom volt a baloldal kezében, és pont ez bizonyítja, hogy milyen elképesztően tehetségtelenek, hogy azzal a totális hatalommal, ami mondjuk még a Horn-kormány alatt megvolt, 72 százalékos választási győzelem után, minden gazdasági hatalommal és médiával a kezükben mégis annyira rosszul vezették az országot, hogy legyőzte őket a Fidesz.

Tehát az egész pályás letámadás, a közintézmények és a média leuralása a tehetséges és jó kormányzás?

Kétségtelen, hogy most más a helyzet, a jobboldalnak is komoly médiafelületei vannak. De közel sincs a baloldalnak olyan kevés, mint akkor a jobboldalnak. Ott a legizmosabb tévécsatorna, az RTL, ami kőkemény balos tévé, ilyen erős médiája a jobboldalnak akkor nem volt. Igaz, most ott van a TV2, a királyi tévé, a Hír TV, de nem igaz, hogy nincs a baloldalnak megszólalási lehetősége. Az interneten meg pláne nem igaz, ott hagyományosan a baloldal az erősebb, mert egyszerűen több köztük a számítógépes ember. Az internet világát létrehozó emberek között több a liberális gondolkodású, és ezért ott erősebbek, a jobboldal le van maradva.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések