Tojásmentesen is elkészítheted a tiramisut, így is krémes és lágy lesz az eredmény.
Sokan idegenkednek a nyers tojástól, de a tojásmentes tiramisut nem csak nekik érdemes kipróbálni. A mascarponés, babapiskótás olasz édességet számtalan változatban készítheted el: a hagyományos mellett érdemes megkóstolni az epres és a gesztenyés variációt is. Ha gyerekek is esznek belőle, a koffeinmentes kávé a legjobb választás hozzá.
Hozzávalók 9 szelethez
👉 50 dkg mascarpone
👉 25 dkg babapiskóta
👉 7.5 dkg porcukor
👉 3 dl erős feketekávé
👉 3 dl habtejszín
👉 1 teáskanál vaníliaaroma
👉 2 evőkanál kakaópor a tetejére
Elkészítés:
A jól behűtött tejszínből verj kemény habot, majd add hozzá vaníliaaromát, a cukrot és a mascarponét. Keverd simára. A kávét főzd le, vagy neszkávéból keverd ki.
A babapiskótákat egyenként mártsd bele a kávéba, és rakj ki belőlük egy réteget egy tepsi aljában. Kend meg őket krémmel, majd újabb adag kávés babapiskóta és krém következik. Így rétegezd, amíg minden hozzávaló el nem fogy. A tetején krém legyen, erre szitálj kakaóport. Egy éjszakát pihentesd a hűtőben, és másnap tálald.
0 Megjegyzések