A ropogós böjti babfasírt hús nélkül is gazdag fehérjeforrás.
A böjti babfasírt a húsos változathoz hasonlóan készül, csak itt pürésített fehérbab képezi a kis lepények alapját. Konzervből készítve villámgyorsan összedobható. Tálalhatod főzelékek tetejére, vagy valamilyen körettel.
Hozzávalók 4 személyre
👉 40 dkg fehérbab
👉 2 tojás
👉 2 szál újhagyma
👉 2 evőkanál liszt
👉 1 evőkanál zsemlemorzsa + a forgatáshoz
👉 1 teáskanál pirospaprika
👉 1 teáskanál fokhagymapor
👉 1 csokor petrezselyem
👉 só
👉 bors
👉 kevés medvehagyma (elhagyható)
👉 olaj a sütéshez
Elkészítés:
A babkonzervet csepegtesd le, majd törd át egy krumplinyomón, vagy pürésítsd botmixerrel, turmixgépben. Kanalazd egy tálba, add hozzá a tojásokat, az apróra vágott újhagymát és petrezselymet, fűszerezd pirospaprikával, fokhagymaporral, sóval és borssal. Tavasszal, amikor szezonja van, egy kevés felaprított medvehagymát is adhatsz hozzá. Fokozatosan, kanalanként adagold bele a lisztet és egy evőkanál zsemlemorzsát, hogy jól formázható, sűrű masszát kapj. Formázz belőle lepényeket, forgasd meg őket zsemlemorzsában, és bő olajban, oldalanként 3-4 perc alatt süsd őket ropogósra. A kész fasírtokat papírtörlőn szárítsd meg.
0 Megjegyzések