A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ropogósra sült, hagymás tepsis krumpli: magos mustárral nagyon finom


A tepsis krumpli hagymával és magos mustárral készítve fenséges köret.


Nem is kell finomabb köret a hétvégi asztalra, mint egy jó hagymás, mustáros tepsis krumpli. A krumpli egyébként sem véletlenül a legnépszerűbb élelmiszerünk, hiszen olcsó, és hihetetlen változatossággal készíthető el. A magos mustár íze erőteljesebb, mint a hagyományos változaté, ezért érdemes azt használni hozzá.

Hozzávalók 4 személyre

👉 1 kg krumpli
👉 2 hagyma
👉 2 evőkanál olívaolaj
👉 1.5 evőkanál magos mustár
👉 1 ág rozmaring
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A krumplit hámozd meg, és szeleteld fel. Az olajat keverd el a mustárral és a borssal. A hagymát vágd cikkekre.

Egy nagy sütőlemezt bélelj ki papírral. Egyengesd el rajta a krumplit és a hagymát, majd forgasd össze az egészet a mustárral, és aprított rozmaringgal. Told a tepsit 220 fokos sütőbe egy órára, amíg a krumpli pirosra sül. Néha forgasd át. A végén szórd meg friss rozmaringgal. Csak a tányéron sózd meg.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések