A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Régimódi káposztás haluska: a ropogós szalonnának köszönhetően finom és szaftos


Nem csak a tejfölös-túrós haluska, vagyis sztrapacska finom, próbáld ki káposztával, szalonnával is!


Bár a szlovákok egyszerű étele, a haluska ránézésre nagyon hasonlít a nokedlire, mégsem ugyanaz. A tésztájába ugyanis krumpli is kerül. Mivel gyorsan összedobható, hétköznap este is elkészítheted. Savanyú káposztával, pirított szalonnával megbolondítva, a zsírjával meglocsolva isteni és laktató.

Hozzávalók

👉 1 kg savanyú káposzta
👉 50 dkg krumpli
👉 20 dkg liszt
👉 15 dkg szalonna
👉 1 db tojás
👉 só
👉 bors
👉 petrezselyem
👉 víz

Elkészítés:

A krumplit pucold meg és reszeld le. Sózd meg ízlésed szerint, majd keverd hozzá a tojást, és szórd hozzá a lisztet. Öntsd fel vízzel úgy, hogy közepes keménységű tésztát kapj. Egy nagy fazékban forralj vizet, és amikor lobog, szaggasd bele a tésztát. Amikor a galuskák feljönnek a víz tetejére, hagyd még pár percig az edényben, majd szűrd és csepegtesd le.

A szalonnát kockázd fel és pirítsd meg. Szedd ki a pörcöket a kisült zsírból, és tedd félre. A káposztát nyomkodd ki, ha nagyon savanyú, akkor mosd is ki, és a visszamaradt zsiradékon dinszteld meg. Ha elkészült, keverd hozzá a tésztát, a szalonnát, ízlés szerint sózd, borsozd, szórd meg aprított petrezselyemmel, és már tálalhatod is.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések