Hirdessen itt

Negyedórás tejszínes-tojásos tészta: a fusilli fogja fel legjobban a szószt


A tejszínes-tojásos tészta amilyen finom, annyira egyszerű is: mire kifő a tészta, a szósz is elkészül.


Ha villámgyorsan elkészíthető, húsmentes vacsorára vágysz, készíts krémes, tejszínes-tojásos tésztát! Kevés hozzávalóból készül, nagyon olcsó, és a gyerekek is szeretni fogják. Bármilyen tésztával készítheted, de a fusilli, vagyis az orsótészta a legjobb választás, mert ennek a réseibe kúszik be leginkább a szósz.

Hozzávalók 4 személyre

👉 50 dkg fusilli
👉 5 dkg vaj
👉 5 dkg reszelt sajt
👉 3 tojás
👉 2 dl tejszín
👉 só
👉 frissen őrölt bors
👉 ízlés szerint chili
👉 zöldfűszerek a tálaláshoz (elmaradhat)

Elkészítés:

A tésztát lobogva forró, sós vízben főzd ki. Ha kész, szűrd le.

Amíg a tészta fő, állítsd össze a szószt. A sajtot reszeld le, öntsd fel tejszínnel, és üsd bele a tojásokat. Szórd meg sóval, borssal, és ha szereted a csípőset, egy leheletnyi chilivel is. A vajat egy serpenyőben olvaszd fel, öntsd rá a sajtos tejszínt, és forrald össze. Végig kevergesd, hogy a sajt felolvadjon benne. Ha túl sűrű lenne, a tészta főzővizével hígíthatod. A végén forgasd bele a tésztát, és már tálalhatod is.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések