Hirdessen itt

Magabiztos, jó játékkal: Magyarország–Bulgária 3-0


A tavaszi hideg és a nagy szél ellenére telt ház, 62 ezer néző fogadja a csapatokat a Puskás Arénában. Emlékezetes, hogy a balkáni ellenféllel nem is olyan régen, 2020. október 8-án találkoztunk utoljára, egy Eb-pótselejtező keretében. Ekkor meglepően simán, 3-1-re győztünk, érdekesség: a szófiai mérkőzéshez hasonlóan ezúttal is Lang Ádám, Orbán Willi és Szalai Attila alkotja a védősorunkat, az akkori kezdőcsapatunkból Nagy Ádám és Sallai Roland is várhatja a ma esti kezdő sípszót.

Bulgáriával eddig 23 mérkőzésen találkoztunk, a mérleg: 13 győzelem, 5 döntetlen és 5 vereség. Esélyeinket növeli, hogy ellenfelünk a pénteki játéknapon is pályára lépett, de várhatóan feltüzelve lép majd pályára, hiszen Montenegrótól hazai pályán 1-0-ra kikapott.

A két válogatott a következő összeállításban – a török Halil Meler kezdő sípszavára – fut ki a Puskás Aréna gyepére:

MAGYARORSZÁG: Dibusz – Lang, Orbán, Szalai A. – Bolla, Nagy Á. Vécsei - Szoboszlai – Ádám M. Sallai

BULGÁRIA: Naumov – Sztojanov, Antov, Galabov, Markov – Petkov, Gruev, Karabeljov, N. Iliev – Deszpodov, Delev.

Marco Rossi: Hatalmas a motiváció!

A szövetségi kapitány közvetlenül a bemutatkozó Eb-selejtező előtt elmondta: „nagyon jól tudjuk mit kell tenni a mérkőzés minden fázisában. A labdabirtoklás és a pontos passzok nagyon fontosak lesznek, de mindenre felkészültünk, hogy jó eredményt érjünk el. Mindenféle stratégiára felkészültünk, hiszen pontosan tudjuk, hogy 40 év után milyen fontos lesz az első Eb-slejtező sikere, a helyszínen több, mint 60 ezer néző előtt. Ez hatalmas motivációt ad nekünk!” 


90. perc

A Puskás Aréna közönsége már felállva ünnepel!

89. perc

S rögtön a két friss játékosunk hoz össze egy nagy helyzetet: Kalmár remek előre ívelésére Naumnov bizonytalanul mozdul ki, Nego előbb éri el a labdát, amelyet kapura gurít, de Valentin Antov az utolsó  pillanatban kibombázza a játékszert.

87. perc

Bolla Bendegúz helyett Loic Nego, Vécsei Bálint helyett Kalmár Zsolt a magyar válogatottban.

81. perc

Rögtön ezután a szintén a második félidőbsn beállú Filip Krisztev - a szél által is alaposan megnyomott - lövését védi bravúrral Dibusz Dénes. Még jó, hogy nem e három remek játékossal kezdett Bulgária!

80. perc

Ruszev ugratja ki az ugyancsak csereként beállt Kirilovot, akit nagy helyzetben, az utolsó pillanatban szerel szögletre Orbán Willi.

73. perc

A két légiósnak ez volt a hattyúdala ezen a mérkőzésen: Nagy Ádám helyett Kleinheisler László, Sallai Roland helyett az észtek ellen remekül debütáló Csoboth Kevin a pályán. 

72. perc

Nagy Ádám - Sallai - Nagy Ádám kényszerítőzés után a Pisa légiósának lövésébe az utolsó pillanatban lép bele Petrov.

63. perc 

Sztojanov keverget a bal oldalon, Orbán röviden ment, Iliev lövése végül szögletre vágódik. A beívelés után Ruszev 17 métrerről kapásból lő, Dibiusz szépen hárítja a kísérletet. 

60. perc

Újoncot avat a magyar válogatott: az ex-paksi gólkirály, Ádám Martint váltja a gólkirályi címre idén leginkább esélyes paksi gólzsák, Varga Barnabás váltja.  

59. perc

Újabb Sallai-lehetőség marad kihastnálatlanul: a freiburgi Vécseivel játszik össze, remekül kapja vissza a labdát a tizenhatoson belül éles lövését azonban Naumov kiüti.   

46. perc

Ugyan a bolgárok kezdik a második játékrészt, de jön az újabb magyar helyzet: Lang erőszakos labdaszerzése után Sallaié a lehetőség, de a remek, 18 méteres kövést Naumov nagy bravúrral szögletre üti. A beívelés után a Freiburg légiósa kissé elhamarkodottan fölé lő.


SZÜNET

2 perc lesz a hosszabbítás! 

40. perc

És itt  a harmadik magyar gól! A nagy kedvvel játszó Szoboszlai ezúttal is lendületesen tör előre, Bolla és Ádám Martin is kiugrásra kész, Dominik egykori csapattársát választja, de egy bolgár lábról végül Ádám Martin elé pattan a labda, aki okoksan a hosszú sarokba helyez. Magyarország - Bulgária 3-0!

2 perc lesz a hosszabbítás! 

44. perc

Szoboszlai beadása után az egyik bolgár védő kezét érinti a laba, a VAR rövid tanakodás után továbbot "int".

36. perc

Sallai - Bolla adogatás után jön az újabb magyar szöglet, mely után Lang Ádám egy taktikai faulttal állít meg egy bolgár támadást. 

31. perc

Sallai felrúgása után Szoboszlai ezúttal a bal oldalról élesen lő be egy szabadrúgást. A veszélyes labdát ezúttal magabiztosan fogja Naumov.

24. perc

A kisvárdai Karabeljov rúgja föl Szoboszlait a kaputól 26-27 méterre. A sértett áll a labda mögé, és nemes egyszerűséggel a kapu bal felső sarkába vágja a labdát, Naumov csak beleérni tud a labdába - Magyarország - Bulgária 2-0!

Van vér a pucájukban: a gól után Szoboszlai és Sallai Roland lenyom egy gyors kő-papír-olló játszmát.   

21. perc

Látványos,. Szoboszlai-Bolla-Szoboszlai - összjáték után csapatkapitányunk beadása Kerkezt találja meg, akinek a lövése után még Bolla Bendedgúz is gólt szerezhetett volna, de ksssé megijedt a lehetőségtől.

19. perc

Bolgár "helyzetecske": egy beadás után szerencsére Iliev lábán megpattan a labda, így a bőrgolyó Dibusz Dénesé lesz. 

15. perc

Lang átadása után Bolla Bendegúz tör be igéretesen a tizenhatoson belülre,.de sajnos kicsit hosszan szökteti magát, így a labda az éber Naumové lesz. 

13. perc

Szoboszlai labdaszerzése után Ádám Martiné a játékszer, aki gondol egyet és lő, a megpattanó kísérlet éppenhogy szögletre vágódik! Ezúttal azonbdxn a sarokrúgásból nem lesz semmi... 

 7. perc

Az első szöglet a magyar válogatotté és jön is a gól!!! Kerkez hátragurtításával Szoboszlai tör előre, mely után Sallai lövése kijön Naumovról, Orbán ismétel, ez sem gól, viszont a kipattanót Vécsei Bálint vágja a kapuba! Magyarország - Bulgária 1-0!  

1. perc

A magyar válogatott kezdi az Eb-selejtezőt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések