Az almás-túrós muffin kitűnő uzsonna lehet, ráadásul hihetetlenül egyszerű, és még másnap is puha.
Az almás és a túrós sütiket külön-külön is szeretjük, együtt pedig még csábítóbbak. Az illatos tészta pillekönnyű, és a legtöbb muffinhoz hasonlóan csak össze kell keverni a hozzávalókat. Az almától még puhább lesz az állaga. Ha szereted, érdemes a tésztába még mazsolát is keverni. A süti nagy előnye, hogy nem szalad utána a konyha.
Hozzávalók 4 személyre
👉 25 dkg liszt
👉 25 dkg túró
👉 12 dkg vaj
👉 10 dkg cukor
👉 1 dl tej
👉 1 db tojás
👉 1 db alma
👉 1 csomag sütőpor
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 1 teáskanál citromlé
👉 mazsola
Elkészítés:
Az almákat hámozd meg, a magházat távolítsd el, majd kockázd fel vagy reszeld le. Locsold meg a citromlével, hogy ne barnuljon meg.
A vajat habosítd a tojással és a kétféle cukorral, majd add hozzá a villával átnyomkodott túrót, végül forgasd hozzá a sütőporral vegyített lisztet és a mazsolát. Tejjel lazíts a masszán, majd keverd hozzá az almát.
A tésztát kanalazd a muffinsütő mélyedéseibe. Ne rakd teljesen tele, mert a muffin sütés közben jól megemelkedik. Helyezd előmelegített sütőbe, és süsd 180 fokon körülbelül 20 percig. Teszteld tűpróbával, mielőtt kiveszed a sütőből. Ha a muffinba szúrt tűt vagy hegyes kést üresen húzod ki, biztosan átsült.
0 Megjegyzések