Hirdessen itt

Fahéjas-almás kenyér édes morzsával: elképesztően szaftos a belseje


A fahéjas-almás kenyér egyszerű kevert tésztából készül, a tetejét pedig roppanós morzsa dobja fel.


A sütőporos tésztából készülő almás kenyérhez nagyon jól megy a fahéj, a dió és a tetejére csorgatott cukormáz. Hasonlóan a banánkenyérhez, ez az édesség is nagyon finom lesz valamilyen feltéttel, például lekvárral vagy mézzel is. Nézd meg azt is, milyen jól működik az alma és a dió párosítása leveles tésztába töltve!

Hozzávalók 1 darabhoz

A tésztához:
👉 50 dkg alma
👉 30 dkg cukor
👉 30 dkg liszt
👉 10 dkg dió
👉 10 dkg aszalt gyümölcs (barack, vörösáfonya, mazsola stb.)
👉 2 tojás
👉 1 csomag sütőpor
👉 1 teáskanál fahéj
👉 vaj a forma kikenéséhez

A morzsához:
👉 5 dkg dió
👉 4 dkg vaj
👉 2 evőkanál zabpehely
👉 2 evőkanál cukor

A cukormázhoz:
👉 15 dkg porcukor
👉 5 evőkanál víz

Elkészítés:

Az almákat hámozd meg, a magházukat vájd ki, a gyümölcsöt reszeld le. Keverd el a fahéjjal, a felaprított dióval és aszalt gyümölcsökkel, a tojással, a cukorral, végül a sütőporos liszttel. Egyengesd el kivajazott formában, és told 180 fokos sütőbe fél órára, amíg a beleszúrt villára nem ragad már rá a tészta.

A morzsához először keverd össze a diót a zabpehellyel és a cukorral, és késes aprítóban morzsold őket össze. Add hozzá a puha vajat is. Amikor a süteményt kivetted a sütőből, még forrón kend rá a morzsát.

A mázhoz a cukrot keverd simára a vízzel, és csorgasd a kisült almakenyér tetejére.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések