A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A legfinomabb fokhagymakrémleves titka: ezzel a módszerrel fantasztikus íze lesz


A legfinomabb fokhagymakrémleves titka a hozzávalók gondos előkészítésében rejlik.


A fokhagymakrémleves úgy lesz a legfinomabb, ha a gerezdeket előbb konfitálod, vagyis sütőben, zsiradékon puhára párolod. Az eljárás nem új, bár általában húst, főleg kacsacombot szoktak ezzel a módszerrel készíteni. A leveshez legjobb, ha házi zöldségalaplevet használsz, de ennek hiányában kockából is készülhet.

Hozzávalók 4 személyre

A konfitált fokhagymához:
👉 1.5 dl olívaolaj
👉 1 fej fokhagyma
👉 1 kis fehér hagyma
👉 1 teáskanál oregánó
👉 só

A leveshez:
👉 7.5 dl alaplé
👉 1 evőkanál liszt
👉 1 dl tejszín
👉 0.5 csokor petrezselyem
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A hagymát negyedeld fel, a fokhagymát szedd gerezdekre, és pucold meg. Tedd őket egy kis tálba, szórd meg sóval és oregánóval, öntsd fel olívaolajjal, és 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt süsd a gerezdeket puhára.

A kisült fokhagymagerezdeket szedd ki az olajból, és tedd egy kis fazékba. Szórd meg őket liszttel, adj hozzájuk még egy-két evőkanállal a sütéshez használt olajból, keverd jól össze, majd öntsd fel az alaplével. Sózd, borsozd, és tíz perc alatt főzd össze. Tépkedj bele petrezselyemleveleket, és pürésítsd botmixerrel vagy turmixgépben. Kanalazd vissza a lábosba, öntsd fel tejszínnel, és forrald össze.

Tálald pirítóssal vagy házi krutonnal.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések