A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Egyszerű zabpelyhes túrós süti, ha diétázol


Egy fogyókúrához a túrónál jobb ételt aligha találsz magadnak: szénhdrátszegény, ámde laktató. Segít abban, hogy ne sorvadjon az izomzat, de a felesleges zsírtól mégis segít megszabadulni. 

A túró rendkívül könnyen emészthető, ezért természetgyógyászok májproblémákkal küzdő betegeknek is ajánlják. Sőt, állítólag a zsírbontásban is nagy szerepe lehet, különösképpen, ha egy kis lenmagolajjal összekeverve eszel belőle rendszeresen. Számos táplálkozási szakértő szerint az egészséges étkezés egyik fontos része a következő egyszerű étel. Próbáld ki ezt a belőle készült egyszerű süteményt, vagy nézz körül a mindmegette.hu oldalán, ahol még több remek receptet találsz.

HOZZÁVALÓK:

👉 5dkg túró
👉 10dkg vaj
👉 12dkg kókuszvirág cukor
👉 1rúd vanília
👉 1db citrom
👉 4db tojás
👉 10dkg zabpehely
👉 5dkg zabpehelyliszt
👉 1csip só
👉 1kk szódabikarbóna
👉 30dkg fagyasztott erdei gyümölcs
👉 5ek kókuszvirág cukor
👉 0.5db citrom
👉 4ek zabtejszín

ELKÉSZÍTÉS:

A túrót áttörjük, és a vajjal, a cukorpótlóval, a vanília kikapart belsejével és a citromlével egy nagy keverőtálba tesszük, és addig keverjük, amíg egységes masszát kapunk. A tojásokat gépi habverővel habbá verjük, majd a túrós keverékhez forgatjuk. A zabpelyhet a zabpehelyliszttel, a sóval és a szódabikarbónával elkeverjük, és fokozatosan a túrós részhez adjuk. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 170 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt megsütjük. A gyümölcsöt egy lábasba tesszük, megszórjuk a cukorral, meglocsoljuk a citrom levével, és egy kevés folyadékkal felöntve lassú tűzön főzzük. Apránként hozzáadjuk a tejszínt, és még forrón a felszeletelt süteményre csorgatjuk.

Az eritrit és a nyírfacukor fogyasztásához folyamatosan és fokozatosan kell hozzászoktatni a szervezetet, mert puffadást és hasmenést okozhat. Kismamák és 3 év alattiak körültekintően fogyasszák.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések