A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Vallottak a Gozsdu udvarban lövöldöző és verekedő vagyonőrök (videó)


Vádat emelt a Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség azokkal a vagyonőrökkel szemben, akik megvertek két férfit a Gozsdu udvarnál lévő egyik szórakozóhelyen. Egyikük egy valódinak látszó pisztollyal a sértettek irányába lőtt a balhé során.


Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy a vádlottak részben beismerték a tettüket, és a fegyvert használó férfi azt mondta, hogy ő csak szét akarta oszlatni a dulakodókat.

A két vádlott egy harmadik társukkal együtt – aki azóta elhunyt – vagyonőrként dolgozott a bulinegyedben lévő szórakozóhelyen. 2021 október 31-én hajnalban a vádlottak harmadik társa szóváltásba keveredett egy férfival, akit ököllel megütött.

Egyik társa elővett egy valódinak látszó fegyvert, és azt a bántalmazott férfi feje felett egyszer elsütötte, majd fenyegetően ráfogta. Ekkor a megtámadott férfi segítségére kelt a sértett, aki a vádlottak harmadik társát lefogta, hogy megakadályozza a további bántalmazást. A támadó azonban kiszabadult a fogásból, megfordult, megrúgta a sértettet, a fegyveres vádlott pedig ráfogta a pisztolyt és egyszer az ő irányába is elsütötte.

Az áldozat ezután a falhoz hátrált, kezét felemelte, jelezve, hogy nem kíván tettlegességben részt venni. Ennek ellenére két támadó is többször, ököllel megütötte, emiatt eltört az orra. A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság és súlyos testi sértés miatt állítja bíróság elé a vagyonőröket, akik akár 4 és fél évet is kaphatnak a halmazati büntetések miatt.


Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések