Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Vöröskáposzta-krémleves pillanatok alatt: kis krumplitól lesz selymes az állaga


A selymes vöröskáposzta-krémleves tej és liszt nélkül készül.


A vöröskáposzta-krémleves olcsó, tele van vitaminnal, hamar készen van, ráadásul a színe is gyönyörű. Kevés hozzávalóból készül, amelyek lehet, hogy bevásárlás nélkül is megtalálhatók a kamrádban vagy a hűtőben.

Hozzávalók 4 személyre

👉 50 dkg vörös káposzta
👉 2 krumpli
👉 1 kis lila hagyma
👉 1 l alaplé
👉 só
👉 bors
👉 olívaolaj

Elkészítés:

A káposztát gyaluld le, vagy vágd vékony csíkokra. A krumplit hámozd meg és kockázd fel.

A hagymát aprítsd fel, és olajon futtasd meg. Add hozzá a káposztát és a krumplit, sózd, borsozd, öntsd fel annyi alaplével, amennyi pont ellepi, és nagyjából 25 perc alatt főzd az egészet puhára. Pürésítsd turmixgépben vagy botmixerrel.

Tálald pirítóssal vagy házi krutonnal.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések