A vajdasági sós csiga foszlós élesztős tésztából készül, mégsem kell külön keleszteni.
Sósan is elkészítheted a puha csigákat. Vajdasági recept alapján töltsd meg őket lágy, vajas töltelékkel, szórd meg reszelt sajttal, és úgy told a sütőbe. Ez a változat tartalmaz ugyan élesztőt, mégsem igényel kelesztést.
Hozzávalók 4 személyre
A tésztához:
👉 40 dkg liszt
👉 2.5 dl tej
👉 2.5 dkg élesztő
👉 1 teáskanál só
👉 1 teáskanál cukor
👉 0.5 dl olaj
A töltelékhez:
👉 12.5 dkg vaj
👉 2 tojássárgája
👉 2 teáskanál só
A tetejére:
👉 10 dkg reszelt sajt
👉 1 tojás
Elkészítés:
A tejet langyosítsd meg, keverd el a cukorral, majd morzsold bele az élesztőt, és tíz perc alatt futtasd fel. Közben a lisztet szitáld át, add hozzá a sót, az olajat és az élesztős tejet, jól dolgozd össze, és oszd négy cipóra.
A töltelékhez a vajat keverd habosra a tojássárgákkal és a sóval. A tésztacipókat lisztezett deszkán egyenként nyújtsd ki. Kend meg a töltelékkel, tekerd fel, mint a bejglit, és szeld csigákra. Oszd el őket sütőpapírral kibélelt tepsiben. A tetejüket kend meg felvert tojással, szórd meg sajttal, és 200 fokos sütőben nagyjából fél óra alatt süsd őket pirosra.
0 Megjegyzések