Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Sütőben sült édeskrumpli fokhagymásan: így marad tényleg ropogós


Az édeskrumplit a sima burgonyához hasonlóan kisütheted sütőben, így isteni köretet varázsolhatsz az asztalra.


Ha sütőben sütöd ki az édeskrumplit, kevés olaj is elég lesz hozzá, hogy ropogósra piruljon. Az állaga akkor lesz tökéletes, ha a roppanós kéreg alatt lágyan bújik meg a belseje. Jól megy hozzá a fokhagyma, amit ehhez az ételhez por formájában érdemes használni.

Hozzávalók 4 személyre

👉 4 édeskrumpli
👉 3 evőkanál olívaolaj
👉 2 teáskanál fokhagymapor
👉 só
👉 frissen őrölt bors

Elkészítés:

Az édeskrumplit hámozd meg, és vágd cikkekre. Helyezd el őket egymás mellett egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. Nagy, lapos tepsit használj, hogy a darabok ne egymáson feküdjenek. Szórd meg fokhagymaporral, sóval, reszelj rá borsot, majd forgasd össze olívaolajjal. Told a tepsit 220 fokra előmelegített sütőbe 25-30 percre, amíg a krumplik ropogósra sülnek. Félidőben egyszer keverd meg őket.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések