A gyömbéres csirkemell omlós, szaftos, és kalóriát is alig tartalmaz.
Ez az omlós, gyömbéres pácolt csirkemell nem csak mennyei, hanem akár a fogyókúrába is beilleszthető. A sovány húst minimális zsiradékon kell kisütni, miközben a pác fűszerei kellemesen átjárják. Jól megy hozzá az erdélyi magyar konyhában népszerű tárkony.
Hozzávalók 4 személyre
👉 60 dkg csirkemellfilé
👉 2 evőkanál olívaolaj
👉 1 evőkanál citromlé
👉 1 evőkanál frissen reszelt gyömbér
👉 1 teáskanál tárkony
👉 só
👉 bors
Elkészítés:
A csirkemellet szeleteld fel, és szórd meg sóval.
Az olívaolajat keverd el a citromlével, a reszelt gyömbérrel, a tárkonnyal és a borssal. Kend le a csirkeszeleteket ezzel a keverékkel, és lefedve pihentesd a hűtőben legalább egy órát. A pácolási idő leteltével egy száraz, tapadásmentes serpenyőt hevíts fel, és oldalanként nagyjából öt perc alatt süsd meg a csirkeszeleteket. A pácban található olaj elég lesz, nem kell már hozzá plusz zsiradék.
Tálald sült krumplival vagy friss salátával.
0 Megjegyzések