Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Márványos kuglóf szinte semmi munkával: egyszerű kevert tészta az alapja


Ezzel a márványos kevert kuglóffal alig tíz perc munka van, az eredmény pedig magáért beszél.


A márványos kevert kuglóf könnyen elkészíthető, egyszerű elven alapuló, mégis ellenállhatatlan édesség. A sima és a kakaós tésztaréteg lágyan olvad egymásba, és nagyon szép mintát ad. Uzsonnára egy csésze kávé mellé nem is kell finomabb.

Hozzávalók 1 darabhoz

👉 25 dkg liszt
👉 25 dkg porcukor
👉 4 tojás
👉 1.5 evőkanál cukrozatlan kakaópor
👉 1 dl tej
👉 1 dl étolaj
👉 1 csomag sütőpor
👉 1 csipet só
👉 vaj és liszt a forma kikenéséhez

Elkészítés:

A lisztet szitáld át, sózd meg, keverd el először a sütőporral, utána a porcukorral, a tojással, a tejjel és az étolajjal. Keverj belőle csomómentes tésztát, majd az egyharmadát kanalazd át egy kisebb tálba. Ehhez az adaghoz add hozzá a kakaóport is.

A kuglófformát kend ki vajjal és szórd meg liszttel. Először a fehér tésztaadagot öntsd bele, majd csorgasd rá a kakaósat is, és lazán forgasd bele. Nem szabad, hogy a két réteg teljesen elvegyüljön, csak látszódjon benne a kakaós minta. Told 160 fokos sütőbe nagyjából egy órára, amíg a beleszúrt villára nem ragad már rá a tészta.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések