Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.



Tojásos krumpli hagymával és szalonnával: lágy krémsajt fogja össze


A tojásos krumpli olyan, mint egy tisztességes omlett, csak krumpli és krémsajt teszi még laktatóbbá.


Ez a fantasztikus tojásos krumpli hasonlít a spanyol omlettre, de füstölt szalonnás alapon, hagymával készül, így sokkal intenzívebbek az ízei. A masszát lágy krémsajt fogja össze. Akár ebédre vagy vacsorára, főfogásként is tökéletes választás.

Hozzávalók 4 személyre

👉 80 dkg krumpli
👉 15 dkg krémsajt
👉 10 dkg füstölt szalonna
👉 5 tojás
👉 1 hagyma
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A szalonnát kockázd fel, olvaszd ki a zsírját, és a pörcöket tedd félre. A visszamaradt zsíron párold üvegesre a cikkekre vágott hagymát.

Amíg a hagyma sül, hámozd meg és karikázd fel a krumplit. Add a hagymához, sózd, borsozd, és lefedve párold puhára. Nagyjából negyedóra kell neki, hogy megpuhuljon, ekkor keverd el a krémsajttal. Nem baj, ha közben szétesik.

A tojást villával verd fel, sózd és borsozd, és add a puha krumplihoz. Öntsd bele vissza a szalonnapörcöket, és kevergesd két-három percig, amíg a tojás megszilárdul.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések