A tojásos krumpli olyan, mint egy tisztességes omlett, csak krumpli és krémsajt teszi még laktatóbbá.
Ez a fantasztikus tojásos krumpli hasonlít a spanyol omlettre, de füstölt szalonnás alapon, hagymával készül, így sokkal intenzívebbek az ízei. A masszát lágy krémsajt fogja össze. Akár ebédre vagy vacsorára, főfogásként is tökéletes választás.
Hozzávalók 4 személyre
👉 80 dkg krumpli
👉 15 dkg krémsajt
👉 10 dkg füstölt szalonna
👉 5 tojás
👉 1 hagyma
👉 só
👉 bors
Elkészítés:
A szalonnát kockázd fel, olvaszd ki a zsírját, és a pörcöket tedd félre. A visszamaradt zsíron párold üvegesre a cikkekre vágott hagymát.
Amíg a hagyma sül, hámozd meg és karikázd fel a krumplit. Add a hagymához, sózd, borsozd, és lefedve párold puhára. Nagyjából negyedóra kell neki, hogy megpuhuljon, ekkor keverd el a krémsajttal. Nem baj, ha közben szétesik.
A tojást villával verd fel, sózd és borsozd, és add a puha krumplihoz. Öntsd bele vissza a szalonnapörcöket, és kevergesd két-három percig, amíg a tojás megszilárdul.
0 Megjegyzések