Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.



Csirkecombok paradicsomos, tejszínes szaftban sütve: tíz perc valódi munka van csak vele


Mennyei lesz az omlós csirkecomb, ha paradicsomos, tejszínes szaftban sütöd ki.


Nagyon jól megy a csirkecombhoz a paradicsomos, tejszínes szaft, amelybe elég csak beleforgatni őket, a többi munkát pedig a sütőre bízni. A csirkét sütés előtt egy órával szórd meg sóval és borssal, így az ízek lejutnak a belsejébe, és sokkal finomabb lesz.

Hozzávalók 4 személyre

👉 40 dkg hámozottparadicsom-konzerv
👉 8 csirkealsócomb
👉 3 evőkanál olívaolaj
👉 2 dl tejszín
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 1 teáskanál oregánó
👉 1 teáskanál kakukkfű
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A csirkecombokat szórd meg sóval és borssal, locsold meg egy kevés olívaolajjal, és letakarva tedd a hűtőbe egy órára.

A pácolási idő leteltével helyezd el a combokat egy tepsiben. A paradicsomkonzervet keverd el a tejszínnel, fűszerezd zúzott fokhagymával, oregánóval, kakukkfűvel, és öntsd a tepsiben várakozó húsok tetejére. Forgasd meg a darabokat a szószban, és alufóliával letakarva told 180 fokos sütőbe, egy órára.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések