Mennyei lesz az omlós csirkecomb, ha paradicsomos, tejszínes szaftban sütöd ki.
Nagyon jól megy a csirkecombhoz a paradicsomos, tejszínes szaft, amelybe elég csak beleforgatni őket, a többi munkát pedig a sütőre bízni. A csirkét sütés előtt egy órával szórd meg sóval és borssal, így az ízek lejutnak a belsejébe, és sokkal finomabb lesz.
Hozzávalók 4 személyre
👉 40 dkg hámozottparadicsom-konzerv
👉 8 csirkealsócomb
👉 3 evőkanál olívaolaj
👉 2 dl tejszín
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 1 teáskanál oregánó
👉 1 teáskanál kakukkfű
👉 só
👉 bors
Elkészítés:
A csirkecombokat szórd meg sóval és borssal, locsold meg egy kevés olívaolajjal, és letakarva tedd a hűtőbe egy órára.
A pácolási idő leteltével helyezd el a combokat egy tepsiben. A paradicsomkonzervet keverd el a tejszínnel, fűszerezd zúzott fokhagymával, oregánóval, kakukkfűvel, és öntsd a tepsiben várakozó húsok tetejére. Forgasd meg a darabokat a szószban, és alufóliával letakarva told 180 fokos sütőbe, egy órára.
0 Megjegyzések