A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Folytatódik a brüsszeli korrupciós botrány: felfüggesztette két képviselő mentelmi jogát az EP

Az Európai Parlament felfüggesztette Andrea Cozzolino és Marc Tarabella szocialista képviselők mentelmi jogát – írja a Politico. 

Eva Kailit, valamint három társát december 9-én tartóztatták le a belga hatóságok egy korrupció vádjával indított nyomozás részeként. Az Európai Parlament volt alelnökének párja vallomásában beismerte, hogy tagja volt egy olyan lobbiszervezetnek, amelyet Marokkó és Katar is arra használt, hogy beavatkozzon az Európai Parlament döntéseibe.

Andrea Cozzolino olasz képviselőt azzal gyanúsítja a belga ügyészség, hogy olyan EP-határozatok meghozatalát akadályozta, amelyek EU-n kívüli országoknak az érdekeit sértették, természetesen a harmadik országoktól elfogadott kenőpénzért cserébe. Marc Tarabellát szintén azzal gyanúsítják az ügyészek, hogy harmadik országoknak kedvező álláspontot képviselt az EP-ben, véleményét pedig készpénzre váltotta.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések