Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Csodás színű majonézes céklasaláta zöldségekkel: nyersen kerül bele a zöldség, így tele van vitaminnal


A majonézes céklasaláta igazi vitaminbomba a sötét, téli hónapokban.


Télen különösen érdemes elkészítened a majonézes céklasalátát. A bíborszínű zöldség nyersen kerül a tálba, így az összes B- és C-vitamin-tartalmát megőrzi. Jól megy hozzá az édeskés, szintén nyers sárgarépa és az újhagyma.

Hozzávalók 4 személyre

👉 35 dkg cékla
👉 20 dkg sárgarépa
👉 4 tojás
👉 3 szál újhagyma
👉 só
👉 bors

Az öntethez
👉 2 púpozott evőkanál tejföl
👉 1 evőkanál majonéz
👉 1 nyomásnyi mustár
👉 pár csepp citromlé

Elkészítés:

A tojásokat tíz perc alatt főzd ki. Ha készen vannak, szedd őket hideg vízbe. Amikor kihűltek, pucold meg, és vágd félbe őket.

Amíg a tojás készül, a répát és a céklát hámozd meg, és nagy lyukú reszelőn reszeld le. Ha van zöldségspirálozód, azt is használhatod, így még szebb lesz a saláta. Az újhagymák fehér szárát karikázd fel. A zöldségeket és a hagymát tedd egy tálba, szórd meg őket sóval és frissen őrölt borssal.

Az öntethez a tejfölt keverd el a majonézzel, a mustárral és a citromlével. Forgasd bele a salátát. Tálaláskor minden adag mellé helyezz két darab fél tojást.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések