A majonézes céklasaláta igazi vitaminbomba a sötét, téli hónapokban.
Télen különösen érdemes elkészítened a majonézes céklasalátát. A bíborszínű zöldség nyersen kerül a tálba, így az összes B- és C-vitamin-tartalmát megőrzi. Jól megy hozzá az édeskés, szintén nyers sárgarépa és az újhagyma.
Hozzávalók 4 személyre
👉 35 dkg cékla
👉 20 dkg sárgarépa
👉 4 tojás
👉 3 szál újhagyma
👉 só
👉 bors
Az öntethez
👉 2 púpozott evőkanál tejföl
👉 1 evőkanál majonéz
👉 1 nyomásnyi mustár
👉 pár csepp citromlé
Elkészítés:
A tojásokat tíz perc alatt főzd ki. Ha készen vannak, szedd őket hideg vízbe. Amikor kihűltek, pucold meg, és vágd félbe őket.
Amíg a tojás készül, a répát és a céklát hámozd meg, és nagy lyukú reszelőn reszeld le. Ha van zöldségspirálozód, azt is használhatod, így még szebb lesz a saláta. Az újhagymák fehér szárát karikázd fel. A zöldségeket és a hagymát tedd egy tálba, szórd meg őket sóval és frissen őrölt borssal.
Az öntethez a tejfölt keverd el a majonézzel, a mustárral és a citromlével. Forgasd bele a salátát. Tálaláskor minden adag mellé helyezz két darab fél tojást.
0 Megjegyzések