A ropogós, tojásos sült tészta tökéletes villámvacsora, és a gyerekek is imádni fogják.
A ropogós sült tészták szerelmeseinek ez a sajtos-tojásos változat is ízleni fog. Ha van a hűtődben elfekvőben egy kevés sajt és tojás, a kamrádban pedig száraztészta, a boltba sem kell leugranod miatta. A tetejére sült kéreg egyszerűen ellenállhatatlan.
Hozzávalók 4 személyre
👉 40 dkg száraztészta
👉 15 dkg reszelt sajt
👉 4 tojás
👉 só
👉 bors
👉 vaj a tepsi kikenéséhez
👉 leheletnyi chili (elhagyható)
Elkészítés:
A tésztát lobogva forró, sós vízben főzd ki a csomagoláson jelzett módon. Ha kész, szűrd le.
A sajtot reszeld le.
Egy tepsit kenj ki vajjal, és oszd el benne a kifőtt tésztát. A tojást egy kisebb edényben villával verd fel, sózd, borsozd, és ha szereted a csípőset, hintsd meg kevés chilivel. Keverd bele a reszelt sajt felét is. Az így kapott sajtos-tojásos egyveleget forgasd össze a tepsiben várakozó tésztával. Szórd meg a tetejét a maradék reszelt sajttal, és alufóliával letakarva told 200 fokos sütőbe. Negyedóra múlva vedd le a fóliát a tetejéről, és pirítsd további tíz percig.
0 Megjegyzések