A hagymás rakott krumpli sok tejföllel nyakon öntve olcsó és tápláló ebéd.
Kevés pénzből is főzhetsz kiadósat. A hagymás rakott krumplihoz nem kell sok hozzávaló, mégis kiadós és nagyon finom. Fűszerezd bátran: jól megy hozzá a színes bors és a füstölt pirospaprika.
Hozzávalók 4 személyre
👉 80 dkg krumpli
👉 45 dkg tejföl
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 2 hagyma
👉 2 teáskanál füstölt paprika
👉 1 tojás
👉 só
👉 frissen őrölt bors
👉 olaj
Elkészítés:
A krumplit héjában főzd elő fél óra alatt. Ha kész, szedd hideg vízbe. Amikor kihűlt, hámozd meg és karikázd fel.
A hagymát vágd cikkekre. A tejfölt keverd el a zúzott fokhagymával és a tojással.
Egy tepsi alját vékonyan kend ki olajjal. Ossz el rajta egy réteg krumplit, sózd, borsozd, és szórd meg a tetejét füstölt paprikával. Kend meg tejföllel, fedd be hagymacikkekel, majd ezen a módon folytasd tovább a rétegzést. A tetején krumpli és tejföl legyen. Alufóliával letakarva told 200 fokos sütőbe egy órára. A végén vedd le a fóliát a tetejéről, hogy a teteje megpirulhasson.
0 Megjegyzések