Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Bögrés fánk tejfölös kevert tésztából: magától megfordul sütés közben


Kevert tésztából, bögrésen is isteni finom fánkokat süthetsz.


A kevert tésztából készülő bögrés fánk különlegessége, hogy még a forgatásával sem kell foglalkoznod, ugyanis amikor átsült az egyik oldala, egyszerűen magától átfordul. Nem kell bajlódnod dagasztással, kelesztéssel, egyszerűen csak keverd össze a hozzávalókat, és mehetnek is a forró olajba.

Hozzávalók 4 személyre

👉 3 evőkanál cukor
👉 2 bögre liszt
👉 2 kis pohár tejföl (25-30 dkg)
👉 2 tojás
👉 1 csomag sütőpor
👉 bő olaj a sütéshez
👉 cukor a forgatáshoz

Elkészítés:

A lisztet keverd el a sütőporral, és szitáld át. Add hozzá a cukrot, a tojásokat, a tejfölt, és keverj belőle csomómentes tésztát.

Egy serpenyőben hevíts annyi olajat, amennyi kényelmesen el tudja majd lepni a fánkocskákat. Amikor már olyan forró, hogy a beledobott tésztadarab sisteregve feljön a tetejére, evőkanállal szaggasd bele a fánkokat. Egyszerre ne tegyél az olajba túl sokat, hogy le ne hűtsék. Amikor a fánkok egyik oldala megsült, maguktól átfordulnak. Amikor már mindkét oldaluk aranyszínű, szűrőlapáttal szedd ki, és papírtörlőn szárítsd meg őket.

A kisült fánkokat forgasd meg kristálycukorban.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések