A kukoricalepény olcsó, nagyon finom, és alapból gluténmentes.
Ha valami olcsó köretre vágysz húsok mellé, a kukoricalepény az egyik legjobb választás. Mivel eredeti formájában is kukoricalisztből készül, gluténmentes. Akár önmagában, tejföllel vagy mártogatóssal is teljes értékű fogás.
Hozzávalók
👉 15 dkg kukoricaliszt
👉 1.5 dl tej
👉 1 doboz kukoricakonzerv
👉 1 lila hagyma
👉 1 tojás
👉 1 csokor petrezselyem
👉 1 teáskanál só
👉 0.5 kávéskanál bors
👉 0.5 csomag sütőpor
👉 olaj a sütéshez
Elkészítés:
A kukoricakonzervet szűrőben csepegtesd le, a szemeket öntsd egy tálba. Add hozzá a sütőporral elkevert kukoricalisztet, a tejet, a felaprított lila hagymát és petrezselymet, a tojást, a sót és a borsot. Keverd jól össze, hogy egynemű masszát kapj.
Egy serpenyőben hevíts olajat. A kukoricás masszából evőkanállal helyezz halmokat a forró olajba, és oldalanként 3-4 perc alatt süsd őket ropogósra. Ha készen vannak, szűrőlapáttal szedd ki, és papírtörlőn szárítsd meg a lepényeket.
0 Megjegyzések