A puha brownie úgy a legfinomabb, ha a tésztája belül ragacsos marad.
Ez a puha, ragacsos brownie pillanatok alatt összedobható, és hasonlóan hamar el is fogy a tányérról. Ehhez a recepthez a tojást nem kell kihabosítani a cukorral, hogy a tészta tömény maradjon, és ne legyen levegős. Így válik sütés közben ragacsossá.
Hozzávalók 4 személyre
👉 20 dkg étcsoki
👉 20 dkg cukor
👉 15 dkg vaj
👉 10 dkg liszt
👉 4 tojás
👉 2 evőkanál kakaópor
👉 1 csipet só
Elkészítés:
A vajat és a csokit kockázd fel, és kis lángon olvaszd őket össze. Ha kész, húzd le a tűzről, és kicsit hagyd kihűlni.
A cukrot keverd el a kakaóporral, és add a csokis vajhoz. Üsd bele a tojásokat, végül szitáld hozzá a lisztet is, a csipet sóval, és kézi habverővel keverd el. Sűrű, tömény masszát fogsz kapni. Egyengesd el egy sütőpapírral kibélelt kisebb tepsiben, és told 180 fokos sütőbe nagyjából 25 percre. Akkor jó, ha a tetején a kéreg már megszilárdult, de a belseje még ragacsos, tehát nem baj, ha a beleszúrt késre tészta ragad.
0 Megjegyzések