A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ropogós sült csirkecombok zöldfűszeres pácban: hihetetlenül omlós lesz a húsa


A zöldfűszeres pácban érlelt csirkecomb bőre ropogós, a húsa pedig szaftos és ízletes.


A zöldfűszeres pácban pihentetett csirkecombbal alig van munka. Csak fektesd a fűszeres lébe néhány órára, és már mehet is a sütőbe. Különösen jót tesz neki, ha egy kevés száraz fehérbort is aláöntesz a tepsiben.

Hozzávalók 4 személyre

👉 4 egész csirkecomb
👉 1 teáskanál bazsalikom
👉 1 teáskanál kakukkfű
👉 1 teáskanál rozmaring
👉 1 teáskanál fokhagymapor
👉 1 dl száraz fehérbor
👉 0.5 dl olívaolaj
👉 0.5 teáskanál cayenne-bors
👉 só
👉 bors
👉 2 szál friss rozmaring (elhagyható)

Elkészítés:

A csirkecombokat dörzsöld be sóval. Az olajat keverd össze a bazsalikommal, a kakukkfűvel, a rozmaringgal, a fokhagymaporral és a Cayenne-borssal. Öntsd a combok tetejére, forgasd össze, hogy mindenhol jól bevonja, és pihentesd a hűtőben két órát.

A pácolási idő leteltével vedd ki a húst a hűtőből, és tedd őket egymás mellé egy tepsibe. Öntsd fel borral, ha van otthon friss rozmaringod, abból is dobj mellé néhány szálat, és alufóliával letakarva told 200 fokos sütőbe. Egy és negyed óra múlva vedd le a fóliát a tetejéről, és pirítsd további 15 percig, hogy a bőre ropogósra süljön.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések