A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Lelőtt a rendőrség Bécsben egy férfit, aki a szomszédjára támadt


Az áldozat a gyanú szerint felfegyverkezve akart rátörni a szomszédjára, majd elbarikádozta magát és a kiérkező rendőrökre is tüzet nyitott. 


A bécsi hatóságok tájékoztatása szerint a férfi kiabált és dörömbölt a szomszédja ajtaján, majd a rendőrség különleges egységét látva visszamenekült a lakásába és a zárt ajtók mögül kezdett lövöldözni.

A rendőrök rátörték az ajtót, az ekkor kibontakozó tűzharcban pedig a támadót lelőtték. A Kurier szerint az eset Bécs Penzing kerületében történt, ahol vasárnap reggel is látszanak a nagyszabású rendőrségi akció nyomai.

A rendőröket egy rémült férfi hívta, aki szerint a szomszédja felfegyverkezve a lépcsőházban ordibál, az ő ajtaján is kopogtatott, de nem nyitott ajtót. Mivel a bejelentésben szereplő 60 éves osztrák ellen már fegyvertilalom volt érvényben, különleges rendőri egységek érkeztek a Kienmayergasse 36-hoz.

A rendőrök előbb biztosították a társasház környékét és a lépcsőházat, majd megpróbáltak kommunikálni (tárgyalni) a férfival. Ám a 60 éves férfi, aki egyedül élt a lakásában, erre nem reagált, visszahúzódott a lakásába.

A bécsi rendőrség sajtóirodája szerint a rendőrök ezután több lövést hallottak a lakásból. A férfi a bejárati ajtón át a rendőrök irányába lőtt – mondta Daniel Fürst szóvivő.

Állítólag több mint 30 lövést adtak le, amelyek egy része a rendőrpajzsokat is eltalálta, szerencsére ekkor még nem sérült meg senki. Végül a rendőrök behatoltak a lakásba. A 60 éves férfi állítólag továbbra is tüzelt a rendőrökre. Végül a férfit egy rendőr fegyvere találta el. A támadó elsősegélynyújtás ellenére a helyszínen életét vesztette.

A halálos lőfegyverhasználat miatt nyomozás indult, amelyet a bécsi rendőrök érintettsége miatt Stájerországból érkező nyomozók vezetnek.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések