A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Piskótatekercs gazdag kókuszos töltelékkel: mascarpone az édes krém alapja


Édes, kókuszos-mascarponés krémmel is megtöltheted a klasszikus piskótatekercset. 

A megszokott és szeretett piskótatekercs kókuszos-mascarponés krémmel megtöltve is álomfinom. Ha igazán ünnepi finomságot szeretnél, a süti tetejét is vond be az édes krémmel. A tekercshez a megszokottnál kevesebb lisztből süsd a piskótát, hogy könnyebb legyen felcsavarni.

Hozzávalók 1 darabhoz

A PISKÓTÁHOZ
👉 6 tojás
👉 6 evőkanál cukor
👉 5 evőkanál liszt
👉 1 csipet só

A KRÉMHEZ
👉 50 dkg mascarpone
👉 12 dkg porcukor
👉 10 dkg kókuszreszelék
👉 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

A piskótához a tojásokat válaszd ketté. A fehérjéből egy csipet sóval verj kemény habot, majd folyamatos keverés mellett adagold bele először kanalanként a cukrot, utána egyenként a tojássárgákat. Végül szitáld hozzá a lisztet is, de ezt már csak fakanállal keverd hozzá. Egyengesd el a masszát egy sütőpapírral kibélelt, 46x34 centis tepsiben, és told 180 fokos sütőbe nagyjából 15 percre. Akkor jó, ha a beleszúrt villára már nem ragad rá a tészta, de még nem barnult meg. A kész piskótát szedd ki, a papír vagy egy konyharuha segítségével tekerd fel, és így hagyd kihűlni.

Közben állítsd össze a krémet. A mascarponét keverd el a porcukorral, a kókuszreszelékkel és a vaníliás cukorral. A már kihűlt piskótát csavard le, kend meg a felületét a krém kétharmadával, majd tekerd fel újra. A visszamaradt krémmel vond be egyenletesen a külsejét is.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések