A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Brüsszeli korrupciós ügy: titkárával vitetné el a balhét a szocialista képviselő


Maria Arena „elfelejtette” jelenteni, hogy katari utazásának teljes költségét az ország kormánya fizette. 

Saját titkárát hibáztatja Maria Arena szocialista képviselő, az Európai Parlament (EP) Emberi Jogi Albizottsága (DROI) elnöke, aki elfogadott egy katari utazást, arról azonban elfelejtett a hatályos uniós szabályoknak megfelelően nyilatkozni, hogy a repülőjegyét és a szállodáját is a katari kormány fizette – írja a Magyar Nemzet a Politico cikkére hivatkozva.

A brüsszeli lap szerint Arena ugyan elismerte az „adminisztratív vétséget”, szerinte azonban ezért nem ő személyesen, hanem az asszisztense a felelős, aki nem fejezte be a szükséges papírmunkát.

Maria Arena ügye túlmutat önmagán, hiszen a politikus által vezetett emberi jogi albizottság kerülhet a Brüsszelt elárasztó korrupciós vádak viharának középpontjába.

A Politico saját értesüléseire hivatkozva azt állítja, az Emberi Jogi Albizottság korábbi elnöke különleges alkut kötött az Öböl-menti állammal, egyes parlamenti meghallgatások „kiegyensúlyozatlanok” voltak és arra is van bizonyíték, hogy miként dolgoztak együtt a kulisszák mögött a fő bűncselekményekkel gyanúsított személyek a bizottsággal.

A négy, eddig az ügyben letartóztatott személyből ugyanis három szorosan kötődik a DROI-hoz.

A brüsszeli lap leszögezte:

a DROI ugyan nem jogalkotó erő, mégis befolyásos és „napirend-meghatározó” szerepet játszik az uniós rendszerben.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések