A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Olcsó töltött krumpli darált hússal: kevés hús kell hozzá, mégis laktató


Számtalan módon készítheted a héjában sült, töltött krumplit: ebbe a változatba szaftos, zöldséges, darált húsos ragu kerül.


A darált hússal töltött krumpli olcsó, mégis laktató fogás. Ha szereted a pásztorpitét, ez a változat is ízleni fog, mert a ragu ennek a receptje alapján készül. A ragut érdemes minél tovább kis lángon gyöngyöztetni, hogy az ízei jól összeérjenek: a krumpli úgyis sokáig sül, így van erre is közben idő.

Hozzávalók 4 személyre

👉 30 dkg darált hús
👉 15 dkg zöldborsó
👉 4 nagyobb krumpli
👉 3 dl alaplé
👉 2 evőkanál paradicsompüré
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 1 evőkanál liszt
👉 1 kis hagyma
👉 1 sárgarépa
👉 1 evőkanál vaj
👉 1 kávéskanál oregánó
👉 1 kávéskanál kakukkfű
👉 só
👉 bors
👉 olaj

Elkészítés:

A krumplikat alaposan mosd meg, dörzsöld be sóval, csavard alufóliába, néhány helyen szurkáld be, és told őket 220 fokos sütőbe egy órára.

Amíg a krumplik sülnek, állítsd össze a húsos ragut. A felaprított hagymát olajon párold üvegesre, majd add hozzá a zúzott fokhagymát, arra dobd rá a darált húst, a megtisztított, felkockázott sárgarépát, sózd, borsozd, és kevergetve süsd őket addig, amíg a hús kifehéredik. Ekkor szórd meg liszttel, oregánóval és kakukkfűvel, add hozzá a paradicsompürét és az alaplevet, keverd jól össze, és forrald fel. Amint felforrt, vedd a lángot kicsire, és lefedve gyöngyöztesd legalább fél órát, vagy addig, amíg a krumpli megsül. A főzés utolsó öt percében keverd hozzá a fagyasztott zöldborsót is.

A krumplikat óvatosan bontsd ki az alufóliából, felezed el őket, és a belsejükből kaparj ki annyit, hogy meg tudd őket tölteni. A kikapart krumplibelet keverd a húshoz A krumplikat belülről kend meg vajjal, és oszd el bennük a sűrű ragut.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések