A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Lopott és rabolt is a kecskeméti fiatal, már nem volt ismeretlen a rendőrök előtt


2022 nyarán egy fiatal elvette egy férfi telefonját és megszorongatta a nyakát. A nyomozó befejezték az ügy vizsgálatot és vádemelést javasolnak a fiatal ellen. 

Egy kecskeméti férfi tett feljelentést 2022. augusztus 15-én hajnalban a helyi rendőrkapitányságon, és elmondta, hogy kirabolták; az utcán elvette valaki a mobiltelefonját – közölte a rendőrség.

Elmesélte még, hogy az előző nap késő estig dolgozott, és barátjával úgy beszélték meg, hogy találkoznak az egyik dohányboltnál. Munkája végeztével a megbeszélt helyre kerékpározott, majd észrevette, hogy a biciklijének a hátsó kereke leeresztett. Az időközben megérkező barátjával megjavították a gumiabroncsot, beszélgettek, majd a cimborája továbbindult a dolgára.

A férfi egy ideig sétálgatott, telefonált… Várta, hogy a megjavított abroncs leenged-e. Eközben odament hozzá egy ismeretlen fiatal, aki megszólította és beszélgetésbe elegyedtek majd váratlanul kötekedni kezdett, majd kikapta a kezéből a telefont, de a zsákmánnyal eszében sem volt elinalni. A fiatalt jó ideig kérlelte, hogy adja vissza a telefonját, de a fiú a füle botját sem mozdította. Aztán hirtelen nekinyomta a fiatal a falnak, megszorongatta a nyakát, majd megpróbálta megütni, de ez nem sikerült.

A rabló végül elszaladt, akiről a betelefonáló részletes személyleírást adott róla: nem csupán a ruházatát, hanem a tetoválásait is megjegyezte. 

A nyomozók a leírás alapján azonnal tudták, hogy kit kell keresni, hiszen az elkövető nem volt ismeretlen számunkra. 

A sértett részletes kihallgatásával egyidőben a közrendvédelmi osztály járőrei már el is fogták és előállították a férfit.

Mint írják, a 26 éves helyi lakost a kecskeméti nyomozók rablás miatt őrizetbe vették, de várhatóan egy másik bűncselekmény miatt is felelnie kell. 2022 júliusában feltört és éppen kirámolt egy pincét, amikor a tulajdonos tetten érte. Menekülőre fogta, de a rendőrök elfogták.

A lopás és rablás elkövetésével gyanúsítható fiatalember jelenleg is letartóztatásban van. Ügyében a Kecskeméti Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának a munkatársai a nyomozást befejezték, és az iratok vádemelési javaslattal adták át az ügyészségnek.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések