Pénzbüntetés kiszabására tettek indítványt. 


Az Egri Járási Ügyészség a közlekedés biztonsága elleni bűntett elkövetésével vádolja azt a férfit, aki tavaly nyáron Adácson véget akart vetni az életének, ezért úgy döntött, hogy az érkező vonat elé veti magát - közölte portálunkkal dr. Gubala Ádám Miklós helyettes sajtószóvivő ügyész. 


A szakember elmondta, a mozdonyvezető, észlelve a férfi tettét, gyorsfékezett, de a balesetet nem tudta elkerülni, így elütötte a vádlottat, aki súlyos sérüléseket szenvedett ugyan, de túlélte az ütközést. 


A férfi magatartása következtében szükséges gyorsfékezés miatt azonban a vasúti közlekedés biztonsága, illetve az abban résztvevők élete, testi épsége veszélybe került.


A Büntető Törvénykönyv szerint, aki a közlekedési útvonal, jármű, üzemi berendezés vagy ezek tartozéka megrongálásával vagy megsemmisítésével, akadály létesítésével, közlekedési jelzés eltávolításával vagy megváltoztatásával, megtévesztő jelzéssel, közlekedő jármű vezetője ellen erőszak vagy fenyegetés alkalmazásával vagy hasonló módon más vagy mások életét vagy testi épségét veszélyezteti, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.


A más ügyben letartóztatásban lévő vádlottal szemben az ügyészség ez esetben pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.